meerwetenFoto

Meer weten over opleiding en werk
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten of carrosseriebouw echt wel iets voor je is?

Dan zijn er verschillende mogelijkheden:
• Voorlichtingsbijeenkomsten / open dagen
-Voorlichtingsbijeenkomsten / open dagen bij vmbo’s en mbo’s bezoeken geeft je een duidelijker beeld wat je van de opleiding kan verwachten en wat het (v)mbo van jou verwacht. Kijk regelmatig naar de ‘agenda’.
• Gastles
-RAI CarrosserieNL en carrosseriebouwers uit de regio kunnen een gastles over carrosseriebouw op het vmbo verzorgen. Vraag hiernaar bij het vmbo of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een verzoek voor een gastles.
• Snuffelstage
-Zit je op het vmbo en wil je kennismaken met de branche en het vak carrosseriebouwer? Dan kun je een korte snuffelstage lopen. Een snuffelstage wordt aangeboden door leerbedrijven. Je kunt zelf de snuffelstage regelen,  kijk hiervoor op  ‘Een leerbedrijf/(v)mbo zoeken’ of (via je docent/decaan) een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met verzoek voor een snuffelstage
• Leerbaan
-Om het vak carrosseriebouwer te leren kun je naar het mbo, je gaat  dan 1 dag in de week naar school. De andere 4 dagen leer je in de praktijk. Hiervoor zoek je een leerbaan bij een leerbedrijf, waar je door een praktijkopleider wordt begeleid. In de werkplaats van een echt carrosseriebedrijf leer je werken met alle mogelijke materialen, metaal, hout of kunststof bijvoorbeeld. Ieder materiaal wordt op een andere manier bewerkt. Daarnaast werk je met elektro (verlichting), hydrauliek (laadklep of kraan) en pneumatiek. Je doet een heleboel ervaring op en met een 2-jaarscontract ga je meteen verdienen. Zo leer je het vak echt kennen en wie weet rijdt jouw voertuig binnenkort al op de weg! Je kunt je leerbaanplek zelf regelen, zie ‘Een leerbedrijf/(v)mbo zoeken’ voor leerbedrijven met vacature in de buurt.

Allround opleiding, altijd een baan, afwisselend werk

Deze website is een initiatief van CarrosserieNL, de vereniging voor Nederlandse carrosseriebouw- en trailerbouwbedrijven en is tot stand gekomen door steun van VOC en OOC.