Leerbedrijf carrosserie 2

De carrosseriebouwer voorziet trucks, aanhangwagens en opleggers van de juiste opbouw om goederen efficiënt en duurzaam over de weg te laten vervoeren. Of het nu gaat om een oplegger om goederen bij een supermarkt af te leveren of bouwproducten op de bouwplaats. Of om te zorgen dat vervoer van A naar B van grote glasplaten of inboedel van een woning zonder beschadigingen mogelijk is. Ook een aantal vormen van personenvervoer valt onder carrosseriebouw. Bijvoorbeeld een ambulance, brandweerwagen of een bestelwagen die geschikt is gemaakt voor het vervoer van minder validen.   

Vind een carrosseriebouwer
De carrosseriebouw biedt jongeren, maar ook volwassenen die een carrièreswitch willen maken, een uitdagende werkomgeving met interessante mogelijkheden. Als carrosseriebouwer heb je afwisselend, veelzijdig, schoon en veilig werk en bouw je elke dag aan innovatieve oplossingen voor de transporteurs.

Waar je in je regio carrosseriebouwbedrijven kunt vinden lees je op de pagina Zoek een leerbedrijf / (v)mbo

Op de pagina Een beeld van het bedrijfsleven vind je bedrijfsfilmpjes van carrosseriebouwbedrijven die laten zien wat ze allemaal bouwen. Van een veewagen tot double deck oplegger, tot een mobiele viskraam, tot een verhuiswagen.

Voor de (v)mbo’er die op zoek is naar een leerplek of opleiding
Zit je op het vmbo en wil je kennismaken met de branche en het vak carrosseriebouwer?  Dan kun je een korte snuffelstage lopen of een leerbedrijf bezoeken. Via Zoek een leerbedrijf/ (v)mbo kun je alle leerbedrijven en leerbedrijven met een vacature voor een leerbaan in je regio vinden. Ook als je op zoek bent naar een mbo in de buurt met een opleiding die aansluit op datgene wat in de carrosseriebouw gevraagd wordt.  

Innovatief

Ook de carrosseriebranche staat continu voor nieuwe uitdagingen en komt met ontwikkelingen zoals energiezuinige en stille concepten, lichter eigengewicht en vergroot laadvolume. Er wordt veel aandacht besteed aan hulpmiddelen om vrachten efficiënt en veilig te verladen. En natuurlijk staat de Nederlandse carrosseriebouw voor het produceren van kwalitatief hoogwaardige producten en het gebruik van duurzame materialen. 

Mobiliteit is er altijd

Zonder transport staat alles stil. Supermarkten vragen snelle bevoorrading, internetbestellingen worden aan de voordeur afgeleverd. Mensen willen veilig reizen van A naar B. Kortom, vervoer over de weg is onmisbaar. Er is dus altijd behoefte aan voertuigen en vernieuwingen, de carrosserie vraagt onderhoud en er wordt van tijd tot tijd schade gereden. Zoek je een veelzijdige baan met een mooi toekomstperspectief dan is de keus voor de carrosseriebranche een juiste.

 

Deze website is een initiatief van RAI CarrosserieNL, de vereniging voor Nederlandse carrosseriebouw- en trailerbouwbedrijven en is tot stand gekomen door steun van VOC en OOC.