Jongen  in ambulance 2 978x363

Een beeld van het bedrijfsleven

Zie onderstaande filmpjes om een beeld van de carrosseriebouw en leerbanen te krijgen:
Elcar Carrosseriebedrijf - Meerkerk; Bedrijfsfilm, allround carrosseriebouw activiteiten

Leren en werken carrosseriebouwer; De eerste dag van een jongere in de carrosseriebouw
Werken in de carrosseriebouw: Bouw van een oplegger met 2 laadvloeren voor de bevoorrading van winkels

BK Market Trailers BV - Barneveld; Benodigde vaardigheden om een verkoopwagen te bouwen

Van Rijssel Carrosseriebedrijf - Asten; Bedrijfsfilm, allround carrosseriebouw activiteiten

Burgers Carrosserie - Aalsmeer; Bedrijfsfilm, allround carrosseriebouw activiteiten

IJntema Carrosseriebouw - Heerenveen; Modulaire carrosseriebouw

Hertoghs Carrosserieën - Roosendaal; Bouw van een gesloten carrosserie

Hertoghs Carrosserieën 2 - Roosendaal; Bouw van een verhuiscarrosserie

Carrosseriefabriek Heiwo - Wolvega; Bedrijfsfilm, allround carrosseriebouw activiteiten

Elenbaas Carrosserie - Poortvliet; Bedrijfsfilm, allround carrosseriebouw activiteiten

Elenbaas Carrosserie 2 - Poortvliet; Op- en afbouw van een mobiele viskraam

Smartbox Nederland - Yerseke; Lichtgewicht gesloten carrosserieën voor B-rijbewijs voertuigen

Carrosserie Akkermans - Oud Gastel; Aanpassingen aan ambulances, politievoertuigen en bouw van een mobiele tandartsenpraktijk

 

Wilt u als bedrijf ook graag een bedrijfs- of productfilmpje plaatsen, stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Je toekomst

Binnen de carrosseriebranche zijn er veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen op technisch vlak. Je kunt allround carrosseriebouwer worden of je verder specialiseren in een onderdeel van de nieuwbouw van carrosserieën. Of je kunt je gaan toeleggen op het onderhoud aan en/of repareren van carrosserieën. Ook is het mogelijk je verder te ontwikkelen tot werkvoorbereider, tekenaar-constructeur of door te groeien op management niveau. Met een ruim aanbod aan cursussen en trainingen kun je veel kanten op en dat wordt beloond.

Veilig en schoon werk

De carrosseriebranche heeft veel geïnvesteerd in veiligheidsprocedures, persoonlijke beschermmiddelen en hulpmiddelen om zwaar (til)werk te vermijden. Het werken in deze sector is veilig en schoon.

 

Innovatief

Ook de carrosseriebranche staat continu voor nieuwe uitdagingen en komt met ontwikkelingen zoals energiezuinige en stille concepten, lichter eigengewicht en vergroot laadvolume. Er wordt veel aandacht besteed aan hulpmiddelen om vrachten efficiënt en veilig te verladen. En natuurlijk staat de Nederlandse carrosseriebouw voor het produceren van kwalitatief hoogwaardige producten en het gebruik van duurzame materialen.

 

Mobiliteit is er altijd

Zonder transport staat alles stil. Supermarkten vragen snelle bevoorrading, internetbestellingen worden aan de voordeur afgeleverd. Mensen willen veilig reizen van A naar B. Kortom, vervoer over de weg is onmisbaar. Er is dus altijd behoefte aan voertuigen en vernieuwingen, de carrosserie vraagt onderhoud en er wordt van tijd tot tijd schade gereden. Zoek je een veelzijdige baan met een mooi toekomstperspectief dan is de keus voor de carrosseriebranche een juiste.

Deze website is een initiatief van CarrosserieNL, de vereniging voor Nederlandse carrosseriebouw- en trailerbouwbedrijven en is tot stand gekomen door steun van VOC en OOC.